Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Среден 3 за правителството на Ципрас дават гърците

05 Май 2015 / 08:05:21  GRReporter
642 прочитания

Гърците оценяват със средна оценка 3,8 от 10 възможни постиженията на правителството на Алексис Ципрас. Това показва изследване на Македонския университет, извършено в периода 28-30 април 2015.
    Най-добре кабинетът на СИРИЗА и Независимите гърци се е справил с борбата с безработицата, където анкетираните му дават максималната оценка 10. По отношение намаляването на цените изглежда правителството не се е справило добре, защото е оценено с 3,3, по отношение на бизнес климата и предприемачеството направо се е провалило, защото получава едва 2,8, малко по-добър е резултатът за общественото осигуряване, където оценката на екипа на Ципрас е 4.
    34 на сто от анкетираните признават, че финансовото им състояние се е влошило от обявяването на изборите през декември 2014 до края на април 2015. 33 на сто се опасяват, че в следващите 12 месеца икономическото им положение ще се утежни още повече. В сравнение със семейните финанси преди година, 52 на сто от гърците признават, че днес джобовете им са значително утънели.  
    На въпрос “Ако имате възможност да закупите свой дом, кога смятате, че е най-подходящият момент за това?”, 37 на сто от анкетираните отговарят “Никога”. Изследването регистрира все още голямо доверие в гръцките банки. На въпрос “Ако имате 10 000 евро, какво бихте направили с тях”, 46,5 на сто отговарят, че биха ги вложили в гръцка банка и само 14 на сто биха предпочели да ги изнесат в банка в чужбина.

Категории: правителството на Алексис Ципрас СИРИЗА Независими гърци проучване на общественото мнение гръцки банки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus