Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Според читателите ни Ципрас няма да отстъпи в позицията си към кредиторите

20 Февруари 2015 / 14:02:49  GRReporter
742 прочитания

Днес отново чакаме заседание на Eurogroup за Гърция. Финансовите министри на страните-членки на Еврозоната ще обсъдят искането на Атина за удължаване на спасителната програма. И отново правим анализ на последната ни анкета, в която ви попитахме: Какви според вас са възможностите пред правителството на Алексис Ципрас?

По традиция започваме с българската страница на сайта ни, на която 31% от читателите са на мнение, че правителството на СИРИЗА ще продължи с твърдата си политика към кредиторите, дори с цената на фалит и GREXIT. 28% от анкетираните смятат, че СИРИЗA скоро ще се разпадне и това ще доведе до ремонт на кабинета и търсене на нови коалиционни партньори. 24% виждат възможен компромис с кредиторите, за да не фалира страната. На последно място, избран от 17% читателите ни, се нарежда отговорът, според който Ципрас ще проведе нови избори или референдум "за" или "против" оставането в еврозоната.

Читателите на английската страница на сайта ни са малко по-категорични. 37% от тях са на мнение, че правителството на Алексис Ципрас ще отстоява своята твърда политика, дори с цената на фалит на държавата и излизане от еврозоната. 33% от анкетираните са дали своя вот за отговора, според който е възможен компромис с цел избягване на фалита. Разпадането на СИРИЗА и търсенето на нови коалиционни партньори е възможно според 18% от читателите, а 12% от тях виждат нови избори или референдум "за" или "против" еврозоната.

Най-категоричен е вотът на читателите на гръцката страница на сайта ни. 50% са на мнение, че правителството ще направи компромис с кредиторите, за да не фалира страната . 25% смятат, че СИРИЗА скоро ще се разпадне и ще се търсят нови коалиционни партньори. По 13% се падат на последните два отговора: единият твърди, че твърдата политика на правителството ще се запази, а другият, че са възможни нови избори или референдум за оставане или напускане на еврозоната.

Тъй като една от най-активните фигури в преговорите с кредиторите е финансовият министър на Гърция, ние ви питаме в новата ни анкета: Какво ви е мнението за гръцкия финансов министър Янис Варуфакис? Не забравяйте да обосновете своя вот в коментарите под анкетата.  

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus