Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Солунската полиция задържа двама българи за телефонни измами

24 Януари 2016 / 14:01:50  GRReporter
1125 прочитания

Полицията в Солун задържа двама души, членове на престъпна организация, занимаваща се с телефонни измами на възрастни хора. Те се опитали да измамят 63-годишна гъркиня.

Двамата арестувани са българи, на 24 и 26 години. Срещу тях и срещу останалите им съучастници е повдигнато обвинение за създаване на престъпна група и за опит за измама.

Както показва полицейското разследване, съучастник на българите се престорил на полицай и се обадил на домашния телефон на жената. Той твърдял, че неин роднина е причинил пътно произшествие. Затова „полицаят” поискал от 63-годишната жена да му даде 2000 евро, за да измъкне роднината й и да го отърве от ареста за „катастрофата”.

Веднага е започнало полицейско разследване. Вчера вечерта двамата българи дошли в квартал Евосмос, за да получат парите и били арестувани.

Арестуваните ще бъдат призовани в солунската прокуратура. Продължава полицейското разследване за разкриване на останалите съучастници от групата, както и на евентуални други пострадали от телефонните измами.

 

Категории: Солун арестувани българи телефонни измами
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus