Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сняг, лед и студ за Богоявление в Гърция

05 Януари 2015 / 16:01:10  GRReporter
2220 прочитания

Бързо влошаване на времето от днес вечерта предвижда извънредната прогноза, издадена от Националната метеорологична служба на Гърция.

По-конкретно, прогнозата предвижда:

  • През нощта днес, понеделник, (05. 01. 2015) се очакват значителни валежи от сняг в източната част на Континентална Гърция (главно в областите Атика и Беотия), на Спорадските острови, на Кикладските острови, но островите Евия и Крит. Валежите ще продължат и утре, вторник (06. 01. 2015), а от сряда следобед (07. 01. 2015) постепенно ще започнат да отслабват.
  • В област Атика днес (05. 01. 2015), ще продължи да вали сняг в планинските и полупланинските части на областта (на 200-300 надморска височина). Във вторник валежите от сняг ще се засилят главно в северната и източната част на областта. Сняг ще вали на места и в северните предградия на Атина, а на моменти и в центъра на гръцката столица. От сряда следобед валежите постепенно ще започнат да спират.
  • Температурите ще бъдат особено ниски през следващите три дни, главно в централната и северната част на страната (минималните температури ще варират от -25 до -10 градуса по Целзий).

Хрисула Петру, ръководител на отдел „Прогнози” в Националната метеорологична служба, посочи, че вече са започнали валежи от дъжд в равнините и от сняг в планините в централната и източната част на Континентална Гърция, на остров Евия, в Пелопонес, на Кикладските острови и Крит. Що се отнася до област Атика, Хрисула Петру обясни, че «вече вали дъжд, а в планините наоколо вали сняг. Очаква се през нощта да завали сняг и в полупланинските райони, а утре и в равнинните. Утре след обяд е възможно да завали сняг и в самата Атина».

В планина Парнита, на около 30 км северозападно от Атина, е спряно движението на моторни превозни средства от лифта до казиното. Затруднено е движението по пътищата и на много други места в страната. Утре се очаква времето да се влоши в източната част на Континентална Гърция, в област Атика, на остров Евия, на Спорадските острови, на Кикладските острови и на Крит, като се очаква сняг да завали и в крайбрежните райони. От сряда следобед се очаква валежите да започнат постепенно да отслабват, ще остане обаче доста студено.

Според Хрисула Петру, през следващите три дни ще преобладават много ниски температури, като ще бъде особено студено в централна и северна Гърция. На места в страната живакът ще показва стойности под нулата през целия ден.

 

 

 

Категории: извънредна прогноза Национална метеорологична служба влошаване на времето
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus