Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Снегът затвори стотици училища в различни части на Гърция

20 Януари 2016 / 16:01:50  GRReporter
610 прочитания

Обилен сняг вали в много райони на Гърция, а лошото време и ниските температури ще се задържат и утре, четвъртък.

В северна Гърция е много студено, като температурите са под нулата още от рано сутринта във всички области на Централна и Западна Македония.

В цялата област Фтиотида вали обилен сняг от рано сутринта, като снежната покривка надхвърля 10 см в самия град Лариса. В северните и западни райони на областта, и по-конкретно в района на Домокос и Карпениси, снегът достига 20 см. С решение на префектура Континентална Гърция всички училища в област Фтиотида остават затворени, с изключение на тези в района на градчето Аталанти. Въпреки обилния снеговалеж по пътната мрежа в областта проблеми не са забелязани, тъй като десетки снегорини работят усилено и поддържат отворени пътищата. Подобни са условията и на пътната мрежа между Агиос Константинос и Ламия.

Затворени ще бъдат днес училищата и в областите Трикала и Кардица, отново заради обилните снеговалежи, дори в самите областни гладове. В област Трикала от 2 ч. сутринта 40 снегорина участват в почистването на пътната мрежа, а в област Кардица, според отговорните дежурни служители в почистването са включени 48 машини. По републиканската пътна мрежа движението също се извършва без проблеми.

Град Лариса, както и цялата област, са пременени в бяло, тъй като вали сняг от ранните сутрешни часове. Според решение на община Лариса, затворени са всички училища, както в самия град Лариса, така и в останалите общини на областта. До момента не са възникнали сериозни проблеми с движението по пътищата, а от следобед се очаква отслабване на лошото време.

Обилен сняг вали от сутринта и в планината Пилио, където на места снежната покривка достига 70 см, а движението на превозни средства от Портаря и нагоре се извършва с вериги.

Сутринта сняг валя и в град Волос и всички квартали на града са в бяло. Обилен е снеговалежът от сутринта и в района на Алмирос, както и в Керамиди, Керася и Елефтерохори.

На Спорадските острови, където снеговалежът бе особено интензивен в понеделник, и главно на островите Скопелос и Алонисос, и днес вали сняг, но на моменти снеговалежът спира.

Затворени остават училищата днес в община Калаврита, поради лошите атмосферни условия в района, а проблеми възникват и в планинските райони на област Етолоакарнания.

В община Триполи училищата са затворени, както и тези в Гортиния. С решение на кмета на Северна Кинурия затворени са само училищата в Кастри и Агиос Петрос.

 

 

 

 

Категории: лошо време обилни снеговалежи затворени училища Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus