Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Слаба преднина за проевропейския вот

02 Юли 2015 / 10:07:49  GRReporter
911 прочитания

Положителният вот на референдума в неделя преобладава в проучване, извършено от GPO и представено от BNP Paribas. Социологическото проучване бе проведено във вторник сред 1000 респонденти, избрани на база местожителство, възраст и пол.

Според резултатите, процентът на тези, които са уверени или смятат за най-вероятно да гласуват положително, достига 47,1%. И обратното, вероятните или сигурните поддръжници на отрицателния вот са 43,2%. 

Статистическата грешка е от порядъка на 3,1%, което означава, че резултатът се смята за статистически значим, посочват от BNP Paribas.

От отделните данни интерес представлява фактът, че положителният вот най-предпочитаният избор на възрастните избиратели на Нова демокрация. Мнозинството гласоподаватели на СИРИЗА (63,4%) избират отговора «Не».

 

 

 

Категории: референдум проучване проевропейски вот преднина GPO BNP Paribas
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus