Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Схемите на Игор Тудор и участието на Бербатов

10 Септември 2015 / 13:09:04  GRReporter
1619 прочитания

Утре треньорът на ПАОК ще обяви състава на отбора за гостуването в град Верия в събота и нетърпението е голямо, тъй като се очаква това да бъде и дебютът на Димитър Бербатов в солунския тим.
    След първоначалния възторг от придобиването на толкова известен футболист и професионалист от голяма класа, настъпва момента на здравия разум. Как звездата ще се впише в работата на целия отбор и най-вече как ще си взаимодейства с другия централен нападател на ПАОК Стефанос (Клаус) Атанасиадис.
    “Говорим за невероятно качество и голям футболен гений. Щастлив съм, че е заедно с нас. Ще побеждаваме и ще научим много от него”, това са впечатленията за Бербатов от новия му съотборник, полузащитника Димитрис Пелкас. Изглежда Митко, както вече го наричат гръцките спортни журналисти, добре се интегрира в новия си отбор и участва в общите тренировки, както се вижда от снимката по-долу.


    Истината е, че сработването между Атанасиадис и Бербатов е голямото главоболие на хърватина Игор Тудор и как успехът на този дует ще повлияе на играта на целия отбор. От известно време той изучава играта на българина и я дискутира с помощниците си и играчите и както съобщават гръцки медии, е уверил собственика Иван Савидис, че между Атанасиадис и Бербатов “може да се получи химия” и те да станат top guns на ПАОК.
    Пред спортния сайт Sport24.gr Тудор е заявил, че поради изключителната си техника и интелектуална игра Бербатов може да играе като “скрит” нападател, зад Клаус. Така българинът ще има възможност както за асистенции, така и за голове. Ако в някои срещи развитието на играта става по двете крила, Клаус и Митко ще се движат паралелно и така ще увеличат рисковете за защитата на противника.
    При трудни мачове, когато играта на ПАОК стане защитна, тогава Бербатов и Атанасиадис ще си сменят ролите - Клаус ще се върне назад и ще притиска противника в средната част на терена, а българинът ще остане топ острието на отбора.
    Двамата централни нападатели се очаква да бъдат подпомагани активно и от двамата полузащитници - албанеца Ергис Катце и Димитрис Пелкас. На тях се възлага ключовата роля да се възползват от всяка грешка на противника, както и да “крадат” топки. Според изявленията на Игор Тудор двамата млади футболисти имат и белите дробове, и техниката бързо да изнесат топката в полето на противника и да я поднесат в краката на Бербатов и Атанасиадис.


    Това в общи линии е тактиката, която разработва отбора на тренировките си. Как тя ще изглежда на терена в реални условия, ще видим много скоро.

Категории: Димитър Бербатов ПАОК солунски клуб Игор Тудор Клаус Атанасиадис Иван Савидис среща ПАОК-Верия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus