Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

СИРИЗА ще управлява с Независимите гърци

26 Януари 2015 / 12:01:01  GRReporter
836 прочитания

Лидерът на Независимите гърци Панос Каменос обяви, че партията му ще участва в правителствена коалиция със СИРИЗА. Той направи изявлението след срещата си с лидера на радикалната левица Алексис Ципрас.

„От този момент страната има правителство. Независимите гърци гласуват вот на доверие на премиера Алексис Ципрас”, заяви Каменос.

По думите му по-късно днес Ципрас ще се срещне с президента на Гърция Каролос Папуляс, на когото ще обяви сформирането на новото правителство, в което ще участват Независимите гърци.

Според съобщение, което бе разпространено от прес службата на президентството Папуляс ще приеме Ципрас в 15:30. Два часа преди това, в 13:30 при президент ще се яви досегашният председател на парламента Евангелос Меймаракис, който ще го уведоми за крайния резултат от вчерашния вот. 

Категории: Политика правителство коалиция СИРИЗА Независими гърци Алексис Ципрас Панос Каменос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus