Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

СИРИЗА организира crowdfunding, за да докара избиратели от чужбина

31 Декември 2014 / 17:12:03  GRReporter
1578 прочитания

Под надслова „A flight for democracy" гръцки емигранти в чужбина призовават да се съберат средства чрез метода crowdfunding, за могат да пътуват до Гърция и да участват в историческите избори на 25 януари.

Както е известно, гласуването в Гърция е възможно само на територията на страната. Ако гърците, пребиваващи в чужбина искат да упражнят правото си на глас, те трябва да се върнат в родината си.

Както се казва в текста на призива, инициативата принадлежи на около 50 емигранти, които следват или работят срещу ниска заплата в чужбина. По този начин се надяват да покрият разходите за транспорт до Гърция, за да могат да гласуват.

В текста се отбелязват трагическите последствия от меморандума за гръцкото общество. Призивът завършва така: „Едно правителство на левицата ще раздвижи нещата и в останалата Европа, ще действа като двигател за издигане на повече гласове срещу строгите икономии. Това движение може да помогне на Европа да си спомни забравените принципи на справедливост и демокрация. Помогнете ни да бъдем част от този исторически момент като станете и вие част от него. Молим, помогнете на нашия полет към демокрацията, която предстои да дойде (democracy-yet-to-come)".

 

Категории: СИРИЗА гласоподаватели crowdfunding
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus