Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

СИРИЗА и Нова демокрация в спор и за предизборния лозунг

31 Август 2015 / 12:08:29  GRReporter
858 прочитания

Пороят от социологически проучвания, който заля гръцкото публично пространство доказа появилото се от време усещане, че предсрочните парламентарни избори на 20 септември ще бъдат истинско дерби между основните играчи – СИРИЗА и Нова демокрация.

Новото поле за конфронтация се оказа централният лозунг „Само напред”, който се появи на паното зад президиума на общогръцкото съвещание на СИРИЗА миналата събота.

Предизборният щаб на сините реагира със съобщение, в което обвини радикалната левица, че е откраднала техния лозунг „Гърция напред”. „Разпадът на СИРИЗА е нанесъл поражения и на комуникационния екип на партията. Следващата стъпка ще е да препишат предизборната програма на г-н Лафазанис”, се посочва в съобщението на Нова демокрация.

„Лозунгът „Гърция напред” вече бе използван от лидера на Нова демокрация в речта му в Халкида. Той фигурираше и в първите предизборни спортове на Нова демокрация, които бяха разпространени в социалните мрежи”, твърдят още от щаба на сините.

От СИРИЗА отговориха на критиката лаконично. „Чудим се по какъв точно начин Нова демокрация ще убеди гръцките граждани да ѝ поверят своето бъдеще”, бе реакцията на пресофиса на радикалната левица.

Новооткритият фронт на полемика между двете партии предизвика реакции в социалните мрежи. „Фактът, че толкова партии ще участват в изборите с лозунга „напред” показва колко назад сме се озовали”, отбеляза анализаторът Костис Лимбуридис.

Категории: Политика СИРИЗА Нова демокрация предсрочни избори конфронтация за предизборния лозунг
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus