Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Само депутатите от управляващата коалиция подкрепиха кабинета Ципрас

11 Февруари 2015 / 07:02:52  GRReporter
944 прочитания

В полунощ гръцкият парламент одобри правителството на СИРИЗА и независимите гърци със 162 гласа “за” - 149 депутати от СИРИЗА и 13 от Независимите гърци. Така за първи път в историята на страната Гърция ще има правителство, съставено от две крайни формации - тази на радикалната левица и на открития национализъм.
    Срещу правителството гласуваха всички останали 137 присъстващи депутати от Нова демокрация, Златна зора, Потами, Комунистическата партия на Гърция и ПАСОК. от заседанието на парламента отсъстваше секретарят на Златна зора Никос Михалолякос.
    “Това е исторически момент за гръцкия парламент и за гръцкия народ”, заяви от трибуната след обявяването на резултатите председателят на парламента Зои Костандопулу.
    “Това е критичен момент за Европа, която трябва да покаже издръжливостта си. Не можем да се върнем от Eurogroup с наведена глава. Там ще се намира Гърция, а не Янис Варуфакис. Не преговаряме за Меморандума, а за нов договор с кредиторите”, заяви премиерът Алексис Ципрас, след като получи вот на доверие от парламента.

 

Категории: Алексис Ципрас вот на доверие правителство на СИРИЗА Независими гърци гръцки парламент Зои Костандопулу
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus