Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Русокоса полицайка франкофон ще охранява Оланд в Атина

15 Октомври 2015 / 12:10:14  GRReporter
604 прочитания

Остана по-малко от една седмица до посещението на френския президент Франсоа Оланд в Атина. Вече са в ход необходимите приготовления.

Още от вчера парламентът е пълен с френски тайни агенти, членове на службата за сигурност на френския президент, които проверяват всичко. Проверени са местата, през които ще мине Оланд. Договорени са и всички детайли с гръцките им колеги – от това, през кой вход ще влезе президентът до това кой ще седне до него. 

Подобни проверки се извършват по всички места в Атина, които ще посети Франсоа Оланд на 21, 22 и 23 октомври.

Що се отнася до гръцкия полицай, който ще се грижи за сигурността на френския президент, това е лейтенант Евридики Псили, руса и красива, избрана, защото говори отлично френски език. 

Трябва да се отбележи, че всеки път, когато френски президент посещава Гърция, се извършват подобни проверки. Такива мерки за сигурност бяха взети и през 2008 по време на посещението на Никола Саркози, който изнесе реч в парламента. Тогава до него стоеше служител на военния флот, който държеше непрекъснато куфарче с шифрите за активиране на ядрените оръжия на Франция, с които само президентът разполага.

 

 

Категории: Франсоа Оланд посещение Атина охрана Евридики Псили
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus