Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Роми се опитаха да отвлекат невръстно дете от супермаркет

09 Ноември 2015 / 17:11:26  GRReporter
977 прочитания

Паника настъпи в супермаркет във Вари, област Атика, когато роми се опитаха да отвлекат тригодишно момченце. По-конкретно, както заяви майката пред телевизия ΑΝΤ1, когато влязла в магазина със сина си, тя пуснала за малко ръката му, за да вземе кошничка за покупките. Тогава една ромка грабнала детето за ръка и го задърпала навън. Малкият веднага започнал да вика и настанала суматоха. Майката и момичето на входа на супермаркета успели да дръпнат детето вътре, а циганката избягала.

Опитът за отвличане на детето, както и настъпилата паника, са записани от камерата за видео наблюдение на търговския обект, а записите са предадени в съответния полицейски участък. На записите се вижда и как извършителите оставят в крайна сметка момченцето и избягват с малък ван.

Моторизирани полицаи са заловили 50-годишна ромка, срещу която е образувано досъдебно производство като е обвинена в опит за отвличане на малолетен. В нейно лице майката е разпознала жената, опитала се да грабне детето ѝ.

Задържаната циганка отрича обвиненията и твърди, че «е объркала детето с нейното». Лицата, смятани за нейни съучастници, и чиято самоличност е идентифицирана, се издирват от полицията.

Както подчертава опитен офицер от полицията, «обикновено при такива сигнали сме резервирани. Показанията на свидетелите очевидци обаче, както и записите от охранителните камери не оставят място за съмнение».

Пред «Агенция 104,9 FM», президентът на организацията «Усмивката на детето», Костас Янопулос и неговата сътрудничка Мара Кондакси отбелязват, че случаят се разследва. «За щастие детето е вдигнало много шум и околните са разбрали, че нещо се случва, така че извършителите не са успели да довършат започнатото», добавя госпожа Кондакси.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus