Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Рекордна активност на изборите за председател на Нова демокрация

20 Декември 2015 / 16:12:32  GRReporter
641 прочитания

Хиляди граждани прииждат от сутринта пред урните, за да гласуват за председател на Нова демокрация. До обяд бяха гласували 200 000 души, а на много места има опашки.

Много граждани посещават и централния офис на партията на бул. Сингру, за да се информират за процедурата, тъй като нямат достъп до интернет. Заради повишения интерес гласуването се удължава до 20:00, вместо първоначалния краен час – 19:00.

Засиленото участие показва динамиката вътре в партията и предизвика изненада в щабовете на кандидатите. Всички те отбелязаха факта в изявленията си.

Първите оценки се очакват около 21:00, а резултати ще има около 23:00. Припомняме, че кандидатите са Евангелос Меймаракис, Адонис Георгиадис, Кирякос Мицотакис и Апостолос Дзидзикостас.

Меймаракис: Тази вечер няма да има победители и победени.

Послание за обединение изпрати Евангелос Меймаракис, който гласува последен от кандидатите. Той определи деня като празник за Нова демокрация, както и за демокрацията изобщо.

„Тази вечер няма да има победители и победени. Големият победител е Нова демокрация, която ще посрещне бъдещето с оптимизъм, за да спечели доверието на хората”, заяви Меймаракис и изрази задоволството си от преодоляването на техническите проблеми.

Самарас: Да сложим край на безмилостното и некомпетентно правителство

И Андонис Самарас призова за единство, но едновременно с това отправи нападки срещу правителството.

Силата на най-голямата опозиционна партия е в единството, подчерта бившият премиер, и това според него е необходимо условие, за да се сложи край на безмилостното и некомпетентно правителство.

Георгиадис: Участието ще надмине всички очаквания

Адонис Георгиадис показа задоволството си от участието на гражданите. Според него то ще надмине всички очаквания.

„Това означава, че хората приемат Нова демокрация и опитите ни да изградим дясноцентристка партия, която скоро ще поеме в ръцете си съдбата на страната и ще подобри живота на хората”, коментира Георгиадис.

„От утре ще сме всички заедно, обединени, силни, за партията, за която мечтаем”, подчерта той.

Мицотакис: Нова демокрация ще излезе обединена и обновена

Кирякос Мицотакис определи деня като празник за партията.

„Нова демокрация ще излезе обединена и обновена. Призовавам онези, които още не са дошли, да дойдат и да гласуват. Много е важно не само за партията, но и за страната. Тя се нуждае от единна, силна дясноцентристка партия и съм сигурен, че утре ще я има”, добави той и заяви, че 2016 ще много добра година за Нова демокрация.

Дзидзикостас: Обръщаме страницата

За утрешния ден на Нова демокрация говори Апостолос Дзидзикостас, след като гласува в Солун. „Приятелите на партията взеха съдбата на Нова демокрация в ръцете си. Обръщаме страницата, оставяме в миналото онова, което ни нарани и запазваме добрите неща”, заяви кандидатът.

„Отиваме към една отворена партия, съвременна, демократична, която ще комуникира с обществото. Една съвременна европейска дясноцентристка партия, която скоро ще може да освободи страната от това безразсъдно правителство”, добави Дзидзикостас.

Караманлис гласува със съпругата си

Костас Караманлис дойде до изборната секция със съпругата си Натаса Пазаити. Бившият премиер гласува в Солун, говори с хората, но не направи изявления.

Плакиотакис: С гласа си гарантираме единството на партията

Рано сутринта в Агиос Николаос, Крит, гласува Янис Плакиотакис. „Днес гласуваме за настоящето и бъдещето на партията. С гласа си гарантираме единството на партията и подкрепяме общото ни старание за създаването на голяма, силна, съвременна Нова демокрация”, заяви председателят на партията.

 

 

Категории: вътрешни избори Нова демокрация лидер Евангелос Меймаракис Адонис Георгиадис Апостолос Дзидзикостас Кирякос Мицотакис Янис Плакиотакис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus