Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Рахой подкрепи предизборно Нова демокрация

14 Януари 2015 / 13:01:27  GRReporter
603 прочитания

В ясно послание на подкрепа към гръцкото правителство в навечерието на изборите на 25 януари, испанският премиер Мариано Рахой подчерта нуждата от продължаване на приложената до момента политика в Гърция.

По време на изявленията след срещата му с гръцкия му колега Андонис Самарас в правителствената резиденция Максиму Рахой посочи: „Сега, когато излизаме от кризата имаме нужда от стабилност, а не от сътресения, от сигурност, а не от несигурност”. В същото време допълни, че както Гърция, така и Испания „имат нужда от Европа и тя трябва да бъде до тях”.

Мариано Рахой определи проведените в двете страни реформи като „трудни и тежки”, но абсолютно необходими по пътя на завръщането към благоденствието. „Ако продължим да прилагаме започнатите реформи ще можем да развием икономиките си”, каза още той.

Във връзка с програмата за оздравяването на гръцката икономика, испанският премиер заяви, че всички трябва да уважават приетите решения.

От своя страна гръцкият премиер Андонис Самарас заяви, че от тук нататък големият залог за страната му са реформите, които засилват конкуренцията. „И ние, както правителството на Мариано Рахой направихме това, което наложиха трудните условия. Започнахме реформи, които гарантират бъдещето на страната”.

Андонис Самарас припомни, че през последното тримесечие на 2014 Гърция и Испания са имали най-високия ръст на икономическо развитие сред страните-членки на еврозоната. Той допълни, че паралелно с това се наблюдава постепенно намаление на безработицата в сравнение с предишните месеци. „Тя продължава да се висока, но все пак намалява и това създава реална надежда”.

Във връзка с решителната изборна битка с радикалната левица СИРИЗА гръцкият премиер посочи: „Създаването на предпоставки за сътресения без никаква причина и да се противопоставяш на цяла Европа е най-лошото нещо, което някой може да направи в този момент”. 

Категории: Политика Андонис Самарас Мариано Рахой среща Атина предсрочни избори реформи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus