Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Първият учебен ден на Ципрас-младши в частно училище

11 Септември 2015 / 14:09:38  GRReporter
954 прочитания

Днес в училищата в цяла Гърция започна учебната година и бяха извършени водосвети, а своето „бойно кръщение” получи и големият 5-годишен син на Алексис Ципрас Фивос-Павлос, който тръгна на предучилищна.

Придружаван от майка си Перистера Базиана синът на Алексис Цирас пристигна сутринта в едно от най-шикозните училища в Атина, историческата частна детска градина с предучилищна към Училище „Хил”, в района на Плака.

Малкият син на Алексис Ципрас и Перистера Базиана Орфеас-Ернесто, роден през 2012, посещава частната детска „Ангали” (Прегръдка), също в стария атински квартал под Акропола Плака.

Училище „Хил” – едно от най-добрите в Гърция

Училище „Хил” се смята за едно от най-добрите в страната за деца в предучилищна и начална училищна възраст. То е частно и таксите за деца в предучилищна възраст достигат 7000 евро годишно.

Училище „Хил” е най-старото училище в Гърция, което продължава да функционира без прекъсване до наши дни.

Както е посочено и в сайта на училището: «Hill Memorial School» е основано от американския мисионер Джон Хил и съпругата му Фани Франсис Милиган през 1831, три години преди Атина да стане столица на гръцката държава.  «Образователните институции на г-н Хил» включвали «училище за момичета», «училище за бедни деца» и «школа за девойки». От 1835 към дейностите на училището е добавена и първата детска градина в страната, а няколко години по-късно започва да функционира и пансион.

През първите години Училище „Хил” се помещава в кула от османската епоха, която се намира близо до Аеридес (Кулата на ветровете). През годината, в която Атина става столица на Гърция, то е преместено в нова сграда на ъгъла на улиците „Н. Никодиму” и „Тукидиду”, проектирана като едно много модерно за времето си училище. Сто години по-късно тази сграда е разрушена, а на нейно място е построено ново училище, в което днес се помещава Училището „Хил”.

Управлението на училището преминава в ръцете на следващите поколения, и днес то се ръководи от членове на същата фамилия, пето и шесто поколение. 

Категории: Алексис Ципрас деца частно училище първи учебен ден
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus