Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Първият ден на фалита

01 Юли 2015 / 11:07:03  GRReporter
2255 прочитания

Хиляди гръцки пенсионери се стичат в онези клонове на гръцките банки, които отвориха днес по решение на гръцкото министерство на финансите, за да могат да получат част от пенсиите си. Определената за тях седмична сума е 120 евро. Възрастните хора се трупат на опашки, без да е ясно дали всички ще успеят да вземат някакви пари. Пред някои от банките вече се наблюдават блъсканици и дори припадъци. Много от пенсионерите подават молби за да им бъдат издадени дебитни карти, които ще получат по пощата след 10 дни според банковите служители. В същото време до момента не е ясно дали следващата седмица банките ще отворят отново, за да могат да получат някаква част от пенсиите си.

Междувременно определеното да се проведе в 12:30 телеконферентно заседание на Eurogroup бе отложено за 18:30 гръцко време.

Следете събитията в ход в Live blog-а на GRReporter.    

Категории: Политика Гърция фалитзатворени банки пенсионери на опашки правителство заседание на Eurogroup
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus