Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Противопоставянето между Гърция и Еврозоната е най-голямата опасност за световната икономика

02 Февруари 2015 / 16:02:01  GRReporter
1402 прочитания

Срещата на гръцкия финансов митистър Янис Варуфакис с британския си колега Джордж Озбърн продължи 45 минути и завърши с изявления само от  страна на домакина. Известният с ексцентричния си стил на обличане Варуфакис се появи на Даунинг стрийт с кожено яке, цветна риза и без вратовръзка и си тръгна оттам без да каже нито дума.

Джордж Озбърн обаче характеризира срещата като конструктивна и съобщи, че го е призовал да действа отговорно. “Противопоставянето между Гърция и Еврозоната е най-голямата опасност за световната икономика. Става дума за една възраждаща се заплаха за британската икономика и трябва да сме сигурни, че и в Европа, и във Великобритания избираме компетентността вместо хаоса”, допълни той.
По-късно Янис Варуфакис разговаря с представители на финансовия елит в Лондон. “Можем да обслужваме дълга си при условия, които няма да имат никакво отрицателно въздействие върху притежателите на облигации”, е заявил гръцкият финансов министър пред представителите на почти 100 банки и финансови институции в лондонското Сити.

 

Категории: Джордж Озбърн Янис Варуфакис финансови министри еврозона гръцки дълг притежатели на облигации банки финансови институции
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus