Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пропуснатата дузпа на Бербатов, безпомощността на Игор Тудор и солунското футболно зрелище

19 Октомври 2015 / 10:10:47  GRReporter
1607 прочитания

Мария Спасова
    Солунското дерби между отборите на Ираклис и ПАОК завърши с равенство 3:3, а мачът ще се запомни с пропуснатата дузпа на Димитър Барбатов, безпомощността на треньора Игор Тудор да направи отбор от играчите,с които разполага и празните трибуни, поради отсъствието на запалянковците на ПАОК. Мачът безспорно бе зрелищен не само поради броя на головете, но най-вече поради динамичния баланс на силите, който се накланяше ту в едната, ту в другата посока. Като цяло впечатлението е, че Ираклис успяха да наложат стила на играта си, а ПАОК могат да съжаляват, че пропуснаха да спечелят повече от едната точка равенство.
 

   “Беше силен мач, с много остри единоборства. Жалко беше, че не успяхме да задържим предимството ни в резултата. Смятам, че изравнителният гол беше нарушение спрямо вратаря ни. Но вече трябва да мислим за следващия мач, това казах и на съотборниците ми”, заяви след мача Димитър Бербатов. Той се появи на терена от началото на мача, но с нова функция в средата на терена. “Харесва ми да играя като днес, да изляза от “моя район” и да гледам играта в по-голямата й цялост. Харесва ми да подавам пасове на по-бързите играчи”, добави още Митко.
    Въпреки, че беше в средата на терена Бербатов все пак се “разписа” и в 65-та минута вкара един от головете за отбора си. Гръцките медии го определиха като “фаталния играч” на срещата поради пропуснатата дузпа в 90-та минута, която можеше да реши мача в полза на ПАОК. “Заслужавахме победата, но по-добре е да си тръгнеш с една точка, отколкото без нито една. Отборът ни е млад, случват се такива неща, нямахме късмет, но всичко свърши и вече гледаме към следващия мач”, бе обобщението на българската футболна звезда.
 

   Видимо недоволен от мача и от резултата бе и треньорът Игор Тудор, който получи много критики и от страна на медиите, и от страна на собствените му запалянковци. За пореден път на терена ПАОК не изглеждаше като отбор, а като група играчи, които играят всеки за себе си. “Логично беше Бербатов да изпълни дузпата, вкарвал е много голове от дуспи в кариерата си. Логично беше той да поеме отговорността и да изпълни дузпата”, заяви Тудор и не скри разочарованието си от слабото изпълнение на българина.
    За слабата игра на Бербатов намеква и sentragoal.gr “Българинът, който до тогава беше невидим на терена, извади кестените от огъня в 65-та минута след нещо като шут от Клаус и вкара втория си гол за сезона”, пише изданието. Телевизия Скай също отбелязва пропуснатата дузпа на Бербатов, която всъщност е и пропуснатият шанс за победа на ПАОК. Според вестник Катимерини вечерта е поднесла зрелищен и богат на голове футбол, а Бербатов се е превърнал във фаталния играч на ПАОК заради пропуснатата дузпа.
 

   gazetta.gr съобщава, че българинът е напуснал терена куцайки и че има травма ниско в крака. Днес медицинският екип на отбора ще го прегледа подробно и ще знаем каква точно се е случило. Изданието все пак успокоява феновете, че най-вероятно не е сериозна травма.
    Някои медии твърдят, че Димитър Бербатов не криел раздразнението си от неточните пасове на съотборниците си и на терена им отправял ядосани забележки. Запитан каква е ситуацията в отбора, звездата на българския футбол отговори: “не мисля, че се случва нещо. Мачовете са много, имаме много млади играчи и се учим от грешките си. Играем като отбор и гледаме бъдещето. Няма причина да се замисляме много-много”.
    Следващият мач на ПАОК е с руския Краснодарск за лига Европа, той ще се играе на стадиона в Тумба, в четвъртък, 22 октомври от 22,00 часа.

Категории: Димитър Бербатов ПАОК Ираклис Игор Тудор солунско дерби гръцко футболно първенство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus