Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Проевропейска подкрепа в очакване на споразумението

09 Юли 2015 / 19:07:10  GRReporter
975 прочитания

Екип на GRReporter: Мария Спасова, Анастасия Балездрова

Хиляди атиняни се събраха на централния площад "Синтагма", за да демонстрират подкрепата си за проевропейското бъдеще на Гърция и оставането на страната в еврозоната.

В момента, в който трескаво продължават преговорите вътре в гръцкото правителство и останалите политически сили в страната за изготвяне на единно предложение към кредиторите, обикновените граждани се събраха на площада пред парламента и скандираха лозунги: “Гърция, Европа, демокрация!”.


Възрастен гражданин се опита да пробие полицейския кордон и да развее гръцкото знаме, но беше спрян от полицията.

В началото на демонстрацията, която иначе протече мирно, имаше сблъсък между репортери и граждани, който беше осуетен от полицията.

Хората са видимо угрижени, без настроение, най-вече коментират помежду си вредите върху икономиката и страната от затворените банки и наложения капиталов контрол. Освен обикновени граждани, на площада имаше политици от проевропейските партии:

Там беше депутатът от Нова демокрация и бивш министър Адонис Георгиадис.

От ПАСОК присъстваше депутатът и бивш министър Андреас Ловердос.

Сред хората се появи бившият говорител от външно министерство и настоящ депутат от Нова демокрация Георгиос Кумуцакос.

Други лозунги, които се чуха на площад "Синтагма", бяха: “Споразумение тук и сега!” и “Няма да си тръгнем от площада без споразумение!”

Следете в нашия Live blog събитията от Атина в реално време.  - See more at: http://www.grreporter.info/prvata-ofitsialna-izvadka-pokazva-kategorichna-pobeda-na-negativniya-vot/17530#sthash.genzox3y.dpuf

На демонстрацията дойдоха много по-малко хора, отколкото предполагаше критичността на момента.

 

Категории: Проевропейска подкрепа площад Синтагма
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus