Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Притискат Алексис Ципрас в Давос за реформи и дълга

15 Януари 2016 / 14:01:43  GRReporter
679 прочитания

Натоварена е програмата за срещите на гръцкия министър-председател по време на първото значително събитие за 2016, а именно посещението му в швейцарския зимен курорт Давос (21-24 януари), където ще се проведе Световният икономически форум.

Това пътуване на Алексис Ципрас е особено важно, тъй като премиерът ще има срещи не само с европейски лидери, но и с високопоставени ръководители от САЩ, като например ръководителя на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

Горещият въпрос с участието на Фонда в спасителната програма, въпросът за гръцкия дълг, както и приключването на оценяването, се очаква да са едни от основните теми по време на разговорите.

Правителствени източници потвърждават, че гръцкият премиер ще има срещи в рамките на форума с председателя на Европейската централна банка Марио Драги,  заместник-канцлера на Германия Зигмар Габриел, финансовия министър на САЩ Джак Лю, вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, кипърския президент Никос Анастасиадис, както и с турския си колега Ахмет Давутоглу.

Кръгла маса с Волфганг Шойбле

Изключителен интерес ще представлява и обявената кръгла маса. Алексис Ципрас и Волфганг Шойбле заедно с премиерите на Холандия Марк Рюте и на Франция Манюел Валс ще седнат на една маса и ще дискутират бежанската криза, политиката на строги икономии, като се очаква на моменти тонът да се повиши.

 

 

Категории: Световен икономически форум Давос гръцки премиер Алексис Ципрас срещи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus