Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Преговорите с кредиторите - политическо реалити с неизвестен край

15 Юни 2015 / 12:06:33  GRReporter
646 прочитания

Преговорите между гръцкото правителство и кредиторите продължават с пълна сила. В тази връзка ви попитахме: "На кого симпатизирате повече: На гръцкото правителство или на кредиторите?" Отговорите на трите ни езикови страници са много интересни и показват настроенията и симпатиите на различните групи от читатели.

По-голямата част от читателите на българската страница на GRReporter , са заявили симпатия към кредиторите. 40% от далите своя вот са подкрепили мнението, което гласи, че кредиторите се опитват да спасят парите на европейските данъкоплатци и Гърция от фалит. 25% от читателите са на мнение, че СИРИЗА защитава националните интереси на Гърция и с това правителството е спечелило тяхната симпатия. 18% от читателите са на мнение, че СИРИЗА ще клекне пред кридиторите, а избирателите, които са им повярвали ще останат с излъгани очаквания. Само с 1% по-малко печели последният възможен отговор в нашата анкета -  17% от читателския вот се разпределя при мнението, според което и кредиторите, и Ципрас са много забавни. Преговорите са едно политическо реалити, смятат читатели.

По много различен начин са разпределени гласовете в анкетата от английската ни страница. 47% от читателите симпатизират на гръцкото правителство и са убедени, че СИРИЗА защитава гърците национални интереси в преговори с кредиторите. Почти наполовина по-малко е подкрепата за кредиторите. 25% от англоезичните ни читатели  симпатизират на кредиторите и оценяват техните усилия като опит да се спасят парите на европейския данъкоплатец. За 18% от читателите е повече от ясно, че СИРИЗА ще отстъпи пред кредиторите и с това ще наруши своите предизборни обещания и очакванията на подкрепилите ги гласоподаватели. За последните 10% от участниците в анкетата, всичко, което се случва около преговорите между Гърция и нейните кредитори, е вид политическо реалити.

В сравнение с английската страница на сайта ни, симпатиите към гръцкото правителство намаляват сред читателите на гръцката страница на GRReporter. 35% от далите своя глас споделят тезата, че правителството на СИРИЗА отстоява националния интерес. Симпатията към кредиторите се доближава до този процент и 27% са на мнение, че кредиторите, освен да се грижат за европейските пари, също така пазят и Гърция от фалит. 23% са на мнение, че СИРИЗА ще отстъпи пред исканията на кредиторите и това ще разочарова нейните гласоподаватели. За 15% от читателите на гръцката ни страница, целите преговори са едно политическо шоу, което се разиграва пред погледа на обикновените хора.

В най-новата ни анкета ние ви питаме: "Кой е виновен за гръцката драма?". Не забравяйте да обосновете своя вот в коментарите под анкетата.

Категории: Обобщение анкета кредитори СИРИЗА преговори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus