Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Предизборният митинг на СИРИЗА като празник

22 Януари 2015 / 20:01:50  GRReporter
1035 прочитания

Анастасия Балездрова
Хиляди атиняни се стекоха на площад Омония, за да аплодират заключителната предизборна изява на лидера на Коалицията на радикалната левица Алексис Ципрас. “Това не е предизборен митинг, това е празник”, екзалтирани коментираха симпатизантите на СИРИЗА, които размахваха знамена и лозунги “Надеждата се връща”.

Трибуната бе построена от едната страна на площада и привържениците на СИРИЗА бяха заели улицата и тротоарите отпред, както и част от околните три улици. Задната част на площада беше празна.

Алексис Ципрас се качи на трибуната малко след 20,00 часа и обяви, че програмата на СИРИЗА, която бе представена през септември 2014 в Солун ще се изпълни буква по буква. Той обеща необлагаем минимум от 12 000 евро за всички доходи и се ангажира, че правителството му ще потърси отговорност от всички, които се намират в списъци от типа на “Лагард”. Пред ентусиазирания площад той призова младите хора да гласуват за СИРИЗА, а възрастните  - да гласуват за бъдещето на своите внуци.

  

„Гласувайте за 100 000 18-годишни младежи, на които правителството не позволява да участват в изборите и за 200 000 млади гърци, които се принудиха да емигрират през изминалите години и няма да могат да бъдат тук в неделя, за да гласуват за бъдещето на страната си”, заяви лидерът на радикалната левица.

В знак на предизборна подкрепа за СИРИЗА на митинга присъства лидерът на испанската радикална лява партия “Подемос” Пабло Иглесиас, който бе приветстван от множеството с лозунга “Промени Гърция, промени Европа”. 


Алексис Ципрас не пропусна възможността да нападне и основния си опонент на изборите Андонис Самарас, като заяви, че веднага след изборите Нова демокрация ще има нужда от нов председател, тъй като времето на настоящия премиер като лидер на партията ще е изтекло.

След митинга площадът бе огласен от приповдигаща настроението музика, а парчето “People have the power” предизвика масови възгласи и танци.

Част от поддръжниците на СИРИЗА си тръгнаха веднага след края на речта на Ципрас, но много останаха на улицата пред площад Омония, снимаха се и танцуваха, опиянени от атмосферата на очакваната от тях изборна победа.

Категории: СИРИЗА Алексис Ципрас предизборен митинг списък Лагард необлагаем минимум гласоподаватели
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus