Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Поредният кръг на преговори между Гърция и кредиторите завърши с неуспех

31 Март 2015 / 13:03:00  GRReporter
1036 прочитания

Гръцки правителствени източници съобщиха, че преговорите с кредиторите в Брюксел са завършили снощи без да бъде постигнато споразумение. По-рано трима правителствени представители потвърдиха информацията пред агенция Ройтерс, като допълниха, че не е изключено те да продължат следващата седмица.

Агенцията се позова и на четвърти, запознат с хода на преговорите източник. Според него прекъсването на дискусиите не означава, че между двете страни е възникнал разрив, а е показателно за бавния ход на преговорите.

Правителствени източници в Атина посочиха, че преговорите в Брюксел са протекли в условията на позитивна атмосфера и взаимна воля за постигане на споразумение и са приключили снощи. Двете страни са се обединили около мнението, че процедурата ще трябва да продължи в Атина, където експертните екипи на представителите на кредиторите трябва да съберат необходимите данни относно състоянието на гръцката икономика.

Гръцката делегация се очаква да се върне в Атина през следващите часове, а утре ще се проведе телеконферентно заседание на Euro Working Group, на което ще бъде обсъден ходът на преговорите.

По-рано заместник-министърът на финансите Димитрис Мардас заяви пред телевизия SKAI, че гръцкото правителство цели да постигне споразумение с кредиторите през следващите два дни.

В същото време председателят на Европейския съвет Доналд Туск посочи, че е възможно да се постигне споразумение с Гърция до края на април, но не и преди католическия Великден (5 април). 

Категории: Политика Гърция кредитори преговори Брюксел експертни екипи споразумение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus