Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията задържа още трима български трафиканти на бежанци

07 Септември 2015 / 11:09:36  GRReporter
759 прочитания

Гръцката полиция залови още трима българи за трафик на бежанци. Трафикантите са били арестувани по време на проверки от страна на Гранична полиция в област Еврос миналата събота.

В първия случай двама български граждани на възраст 47 и 37 години и един сириец на 24 години се опитали да транспортират към вътрешността на Гърция петима незаконни имигранти от Сирия.

Тримата били арестувани в региона на Мандра по пътя Ардани – Орменио, когато полицаите от Гранична полиция спрели за проверка лек автомобил с българска регистрация, управляван от 24-годишния сириец.

От разследването станало ясно, че двамата българи пристигнали в Гърция с два леки автомобила с българска регистрация, като предоставили единия от тях на сириеца, за да транспортира незаконни влезлите в Гърция свои сънародници.

Двамата българи били арестувани, когато се явили в полицейско управление доброволно, за да подадат жалба за мнимата кражба на лекия автомобил, с който бил извършен трафикът на имигрантите.

По време на разследването са били конфискувани автомобилът и четири мобилни телефона.

През следобедните часове на същия ден в същия регион е бил арестуван още един български гражданин в опита му да транспортира 26 незаконни имигранти от Сирия към вътрешността на Гърция.

По-конкретно, по време на проверка на управляваният от 23-годишния българин ТИР, гръцките гранични полицаи открили специално обособено помещение, в което били скрити 26-та сирийци.

Конфискуван е както камионът, така и един мобилен телефон.

И в двата случая съдебното разследване се води от прокуратурата в Александруполи.

Категории: Криминална хроника трафик на имигранти арестувани български граждани област Еврос гръцка гранична полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus