Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пълен разрив между Гърция и Европа

24 Юни 2015 / 21:06:32  GRReporter
1449 прочитания

Тази вечер се проведе най-краткото заседание на министрите на финансите от Еврозоната, откакто съществува терминът Янис Варуфакис, министър на финансите и Евклидис Цакалотос, ръководител на групата за преговори с кредиторите напуснаха безмълвни заседанието.


    Кореспондентът на вестник Катимерини в Брюксел съобщава, че утре в 14,00 часа Атинско време се свиква ново заседание на Eurogroup, а Атина трябва да представи новите си предложения до 12,00 в четвъртък. “Последният път, когато Eurogroup заседаваше по същото време, когато се провежда и Европейски съвет, беше когато се взе решението за Кипър 2013. Просто отбелязвам”, написа в туитър кореспондентът на Financial Times в Брюксел Питър Шпигел.
    През нощта преговорите на гръцкия премиер Алексис Ципрас  с кредиторите ще продължат. “Не знам как ще свърши всичко това. Но в последните дни управляващите учат, а с тях и гръцкото общество, че политиката не са думите, а действията и отговорността. Хората не са над цифрите, когато цифрите определят как живеят хората”, коментира в социалните мрежи ивестен гръцки бизнесмен. Коментарът му е основан на един от постояните лозунги на привържениците на СИРИЗА “Ние сме хора, не сме цифри”

Категории: Eurogroup Гърция преговори с кредиторите Алексис Ципрас Янис Варуфакис гръцко общество
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus