Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Парламентът започна обсъждането на споразумението с кредиторите

15 Юли 2015 / 20:07:44  GRReporter
947 прочитания

След многочасово закъснение и непрекъснати отлагания на началото му, заседанието на гръцкия парламент, на което ще бъде обсъдено споразумението с кредиторите започна 40 минути по-късно от определения час 20:40.

Председателката Зои Констандопулу изчете подробно всички членове на конституцията и правилника на парламента и практически дебатите за критичното за бъдещето на Гърция споразумение закъсняха още повече. Тя информира депутатите, че президиумът на парламента е взел с мнозинство решението дебатите и гласуването да приключат до полунощ. Веднага след това допълни, че не смята, че този срок трябва да бъде спазен с точност.

Междувременно пред парламента се провежда протестен митинг с участието на синдикални организации, членове на извънпарламентарни леви партии, както и на синдиката на Комунистическата партия на Гърция.

Малко след 21:00 първоначално мирният протест бе прекъснат от тежки сблъсъци между група от 100-150 анархисти и членове на отрядите за борба с масовите безредици. Анархистите започнаха да хвърлят петролни бомби Молотов, на които силите на реда отвърнаха със сълзотворен газ. Парламентарни репортери предават, че миризмата достига до вътрешността на сградата на парламента, както и че депутатите от СИРИЗА изглеждат смутени от сблъсъците вън.

Следете дебатите в парламента и ситуацията извън него в ход в Live blog-а на GRReporter. 

 

Категории: Политика парламент дебати и гласуване на споразумението с кредиторите сблъсъци между анархисти и полицията
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus