Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

ПАОК вече има очевиден проблем с Бербатов

27 Ноември 2015 / 09:11:09  GRReporter
2405 прочитания

Мария Спасова
    Солунският ПАОК вече има очевиден проблем с Димитър Бербатов, а футболните среди в Гърция очакват българската звезда да напусне тима още през януари. В момента има най-малко един гръцки отбор, който иска да вземе Митко. Атинският АЕК има и финансовите възможности, и желанието да привлече големия футболист.
    В същото време облаци надвисват и над треньорското бъдеще на Игор Тудор, върху чиито плещи лежи отговорността за крайно незадоволителното представяне на отбора както в Лига Европа, така и във вътрешното първенство. Хърватинът не може да се справи с настроенията сред играчите и отказа на Стефанос Атанасиадис да играе заедно с Бербатов, не може да овладее стремежа към единоборства на играчи като Гари Родригес и въобще 11-торката не изглежда като отбор на терена.

  

 И снощи в мача с Кабала, който имаше изцяло почетен характер, тъй като ПАОК изгуби шанс да се класира в следващата фаза на турнира, не се видя останалите членове на отбора да са променили отношението си към Димитър Бербатов и да го захранват с подавания. Черно-белите създадоха впечатлението, че играят не само срещу гостите от Азърбейджан, но и срещу съотборника си с номер 10. Е, няма как да се спечели такъв мач.
    Българската футболна звезда бе сменен в 71-та минута и напусна терена очевидно ядосан, не отиде на резервната скамейка при съотборниците си, отби се за кратко в съблекалнята и около 80-та минута от мача се качи на личния си автомобил и се отправи към дома си. Красноречивото му поведение нямаше как да  остане незабелязано от гръцките медии. “В следващите дни ПАОК ще има проблем с Бербатов”, пише вестник “Нафтемборики”.
 

   “Освен, че трябваше на преглътне нулевия резултат на стадиона в Тумба, ПАОК трябваше да стане и  свидетел на нервното оттегляне на голямата звезда Бербатов. Показателно за състоянието на отбора на Тудор е и освиркването от страна на запалянковците”, пише iefimerida.gr. “Това беше най-лошият мач на ПАОК за този сезон”, пише вестник “Прото тема”. “Нямаше нито страст, нито желание за футбол и всички, които се намираха по трибуните скучаеха и съжаляваха, че са си опропастили вечерта”, продължава изданието. “Явно нито вечерите навън, нито разговорите с акционерите не са били достатъчни”, заключава вестникът.
    Спортният сайт sdna.gr също се занимава с вътрешните проблеми на ПАОК и предупреждава, че там можем да очакваме изненади. “Българският футболист показа на целия стадион, че не одобрява треньорските решения на Тудор. Бербатов беше видимо разочарован, но ръкопляскаше на феновете на отбора”, пише изданието.
 

   От ПАОК, разбира се, се опитват да омаловажат случилото се. Треньорът Игор Тудор обясни решението си с неотшумялата травма на Бербатов и това, че е бил уморен, тъй като в предишния мач преди 4 дни е играл всичките 90 минути. Пак от отбора твърдят, че не е задължително играчът да седне на скамейката до съотборниците си, негово право е да отиде и в съблекалните.
    Футболни коментатори обаче отбелязват лошото психологическо състояние на Бербатов много преди вчерашния мач с Кабала. “Ако трябва да избирам между Бербатов и Тудор, веднага бих се разделил с хърватина. Няма качества да създаде добър отбор”, твърди един от най-известните футболни коментатори в Гърция. Според него Тудор не иска да се конфронтира с местната звезда Стефанос Атанасиадис, който е любимецът на трибуните в Тумба и държи Бербатов в непривилигеровано положение. “Дори да трябва да си отидат и двамата заедно, тежестта им е по-малка от тази на Бербатов”, твърди специалистът.

Категории: ПАОК Димитър Бербатов стадиона в Тумба Игор Тудор Стефанос Атанасиадис гръцко футболно първенство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus