Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

ПАОК гледа оптимистично на мача с Габала в четвъртък

15 Септември 2015 / 17:09:05  GRReporter
1268 прочитания

След първата си победа от началото на гръцкото футболно първенство срещу Верия с 3:0, ПАОК се готви за първото си участие в Лига Европа за тази година. Противникът на черно-белите от Солун е азербайджанският тим Габала, който отчете загуба в последния от мачовете си в местното първенство и това засили още повече оптимизма на ПАОК за победа.

Мачът ще се играе на 17 септември в Баку, където гръцките футболисти се очаква да пристигнат още утре. Засега съставът на ПАОК, който ще играе срещу Габала не е обявен, но е малко вероятно Димитър Бербатов да отсъства от него.

Днес той бе определен като изключително ценна придобивка от спортния директор на ПАОК Франк Арнесен. По време на пресконференция той разказа как солунският тим се е сдобил с него буквално в последния момент. „Трансферите завършват на 1 септември. Понякога е нужно да чакаш до последния момент, за да видиш кои футболисти можеш да включиш в отбора. Г-н Савидис беше така добър да ме попита дали искам да вземем Бербатов. Всички биха искали Бербатов. Кой не би искал?! Въпросът е дали можеш да подпишеш договор с него. Мислехме, че нямаше да можем да го придобием, след като той беше в преговори с два английски отбора. За феновете и за футбола изобщо е прекрасно, че той ще играе тук. От името на ПАОК съм горд, че успяхме да придобием Бербатов и това нямаше да се случи без г-н Савидис. Затова трябва да му благодарим. Следях играта на Бербатов от самото начало. Той е звезда от световна величина”.

Датчанинът добави, че присъствието на футболния ас в средата на терена е важно, понеже „опитните футболисти да се намират в оста на отбора, защото именно там се вземат важните решения, които предопределят края на мачовете. Имаш нужда от опитни футболисти в по-трудните моменти на мачовете. Те дават насока и съвети каква трябва да бъде стратегията на отбора в конкретния момент”.

Арнесен допълни, че в тази категория спадат както Бербатов, така и другият нападател на ПАОК Стефанос Атанасиадис (Клаус). Известен факт е, че треньорът Игор Тудор цели да ги обедини в една „убийствена двойка”, без обаче да засегне баланса на отбора”.

Междувременно българинът вече поема наставнически функции към по-младите си съотборници. След мача с Верия Бербатов направил забележка на младия си съотборник Димитрис Пелкас за закъснението му да подаде пас, който според нападателя е имал потенциала да донесе първия гол за ПАОК в двубоя.

Това обаче не бил първият разговор между двамата. Изглежда, че Бербатов вижда в 22-годишния Пелкас талант, който надхвърля обичайните стандарти. Той му казал: „Имаш талант и можеш да имаш голяма кариера. Продължи да тренираш усилено, бъди внимателен с начина си на живот и така ще успееш да спечелиш много пари от футбола за себе си и семейството си”.

От своя страна Пелкас е ентусиазиран от вниманието на Бербатов и това го прави по-уверен в играта му, твърдят от отбора. Разбира се, всички са в очакване двамата да се сработят така че да доведат до много успехи през футболния сезон.

След мача с Габала солунският тим ще трябва да се подготви за едно от големите дербита на гръцкото футболно първенство. Черно-белите ще домакинстват на атинския АЕК на 23 септември от 20:30 на стадиона в Тумба. Мачът ще се проведе по изключение в сряда, поради провеждането на предсрочните парламентарни избори в Гърция на 20 септември. 

Категории: Футбол Димитър Бербатов ПАОК мач с Габала дерби с АЕК спортен директор на ПАОК Франк Арнесен
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus