Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Оборотът на гръцките супермаркети нарасна с 37 на сто

30 Юни 2015 / 17:06:04  GRReporter
1208 прочитания

Паниката, предизвикана сред гражданите от решението на гръцкото правителство за референдум, се вижда и от картината в супермаркетите.

И докато правителството не разяснява на хората какви последици би имало евентуалното „Не“, потребителите бързат да се запасят със стоки, за да имат резерви в случай, че възникнат проблеми на пазара.

Опразват се рафтовете, продажбите бележат сериозен ръст, но все пак ситуацията е под контрол

Въпреки „нашествията“ на потребители в супермаркетите и картините с празни рафтове в социалните мрежи, високопоставени източници от пазара успокояват гражданите. Снабдяването с хранителни продукти, основни домакински стоки и продукти за лична хигиена, се извършва съвсем нормално, тъй като има достатъчно запаси.

И вчера обаче движението във веригите супермаркети бе повишено, като специалисти от бранша посочват, че ръстът в продажбите е варирал от 65% до 67%. Показателен за паниката сред хората, предизвикана от решението за референдум, е фактът, че в понеделник от рафтовете на супермаркетите са изчезнали оризът, варивата, макароните, зехтинът, консервите и всички пакетирани хранителни продукти. Висш служител във водеща верига супермаркети заяви пред iefimerida.gr, че продажбите на посочените хранителни продукти са почти двойни в сравнение със същата дата на миналата година. В събота продажбите в супермаркетите са се увеличили с 33%-37%. Според някои продажбите са били близо до тези в дните преди Коледа.

Висш ръководител в друга голяма верига супермаркети заяви, че продажбите бележат по-голям ръст в търговските обекти, намиращи се в северните и южните предградия на Атина. Въпреки това той подчерта, че компанията е заела изчаквателна позиция и е готова да премине към План Б. По-конкретно той посочва, че са замразени всички дейности свързани с разширяване или ремонт на търговските обекти, както и всички стартирали проекти, докато ситуацията не се изясни.

 

 

Категории: супермаркети оборот ръст референдум гръцко правителство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus