Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ново ръководство на Eurobank

02 Февруари 2015 / 09:02:45  GRReporter
1031 прочитания

Управителният съвет на Eurobank прие оставките на досегашния председател на борда Панайотис Томопулос и на изпълнителния директор Христос Мегалу. На тяхно място за председател на Управителния съвет беше избран Никос Карамузис, а за изпълнителен директор Фокион Каравия. Няма други промени в състава на Борда на директорите на банката.
    В писмо до Управителния съвет Христос Мегалу обяснява оставката си с решението му да приеме поста на съветник на финановата група Fairfax Financial в Торонто, Канада.

   Както припомня вестник “Вима”, промените в Борда на директорите на Eurobank стават сред срещата в петък на вицепремиера Янис Драгасакис с изпълнителния директор на финансовия фонд Fairfax Прем Уатца. Fairfax е мажоритарен собственик на Eurobank. 

Никос Карамузис е завършил икономика в университета в Пирея и има докторска степен по монетарна политика и международни финанси от университета Пенсилвания в САЩ. В продължение на 14 години е бил заместник изпълнителен директор на Eurobank.
    Новият изпълнителен директор на институцията Фокион Каравияс по образование е инженер-химик, но има дългогодишна кариера в банковия сектор. През 1991 започва работа в клона на JPMorgan в Ню Йорк, работил е в Citibank, а от 1997 е в системата на Eurobank.

 

Категории: Eurobank Никос Карамузос Фокион Каравияс гръцки банки промени в ръководствата
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus