Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нова демокрация цели изборна победа, разчита на традиционните привърженици

01 Септември 2015 / 19:09:11  GRReporter
765 прочитания

Анастасия Балездрова
    Историческата сграда на улица Ригилис в центъра на Атина символизира обединението на Нова демокрация. Хиляди привърженици на гръцките консерватори се събраха там тази вечер, за да обединят усилията си и да постигнат така желаната изборна победа. Председателят на партията Вангелис Меймаракис бе поканил двама свои предшественици - Костас Караманлис и Андонис Самарас, които бяха посрещнати с възторзи от множеството. Караманлис - по-възторжено, Самарас - по-малко възторжено.

Основният лозунг е "Гърция напред". Митингът започна с прожекция на видео-ретроспекция на най-големите исторически моменти от историята на Нова демокрация и представя накратко всички нейни лидери. Видеото бе съпроводено с бурни ръкопляскания, а след приключването му сградата на Ригилис бе оцветена в синьо - цветът на гръцките консерватори.

Бившият премиер Костас Караманлис, след чиято изборна загуба Гърция беше поставена в програма за финансова стабилност под надзора на кредиторите, бе посрещнат изключително въодушевено от хората. Той слезе сред демонстрантите, които го заобиколиха ентусиазирани.


   Всички социологически проучвания показват много близки резултати между СИРИЗА и Нова демокрация, които са в рамката на статистическата грешка, а възможността да се обърне възходящата линия на СИРИЗА - напълно реална.

Като кулминация на вечерта, на трибуната се качи лидерът на Нова демокрация Вангелис Меймаракис, който заяви: "Продължаваме заедно и уверено. В политиката има нужда както и от старите, които носят традицията на една партия, така и от младите, които са нейното бъдеще". Според него за излизането от кризата са необходими усилията на всички и Нова демокрация е партията, която може да ги обедини, тъй като е допринесла най-много за напредъка на страната. "Нека не допуснем нито един глас да бъде загубен във "вот на недоволство". Видяхме колко ни струваше това в последните месеци", каза в заключение той.

 

Категории: Нова демокрация Костас Караманлис Андонис Самарас гръцки консерватори предизборен митингобединение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus