Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нова демокрация ще се опита да състави правителство

21 Август 2015 / 09:08:09  GRReporter
853 прочитания

Късно снощи лидерът на Нова демокрация Евангелос Меймаракис започна първите неофициални срещи с щабовете на останалите опозиционни партии. Малко след края на телевизионното обръщение, по време на което премиерът Алекис Ципрас подаде оставка, Евангелос Меймаракис заяви, че Нова демокрация ще приеме проучвателния мандат за съставяне на правителство и ще го използва, за да бъдат проучени възможностите за намиране на решение в рамките на настоящия парламент и изборите да бъдат последно решение. А ако не, поне да се добие някаква представа за това какво може да се очаква след изборите.

Лидерът на най-голямата опозиционна партия обяви, че по време на трите дни, през които ще разполага с проучвателния мандат, той ще се срещне с лидера на партия Потами Ставрос Теодоракис, председателя на ПАСОК Фофи Генимата, главния секретар на Комунистическата партия Димитрис Куцумбас и вероятно с Панайотис Лафазанис, лидер на отцепилата се от СИРИЗА Лява платформа.

Евангелос Меймаракис остави открит въпроса за евентуална среща с лидера на Златна зора, въпреки че остава да се изясни дали партията на Николаос Михалолякос ще получи проучвателен мандат. Също така лидерът на Нова демокрация изрази своето съмнение за това доколко полезна би била една среща с лидера на Независимите гърци Панос Каменос, чиято партия според Меймаракис може да не влезе в следващия парламент.

Евангелос Меймаракис посрещна оставката на премиера с остра лична критика срещу Алексис Ципрас, като го обвини, че „слага оръжие” и „бяга от проблемите и призрака на Лафазанис”.

 

 

Категории: Нова демокрация проучвателен мандат съставяне на правителство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus