Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нова демокрация поиска стабилност за Гърция на предизборния си митинг

17 Септември 2015 / 18:09:41  GRReporter
711 прочитания

Анастасия Балездрова
    “Гърция напред” и “Стабилност, сътрудничество, искреност” са лозунгите, които издигнаха привържениците на Нова демокрация на предизборния им митинг. Митинга се провежда в момента на атинския площад Омония и на него присъстват много кандидат демократи на десните, включително и от Солун.

Според всички социологически проучвания партията има всички шансове да спечели парламентарните избори в неделя, но преднината й е минимална и е в рамките на статистическата грешка.


Митингът започна с видео от топлото посрещане на лидера Вангелис Меймаракис при предизборната му обиколка из страната.

На площада са и бившите премиери и лидери на Нова демокрация Костас Караманлис и Андонис Самарас.   

"Избрахме за предизборния си митинг площад Омония, защото означава единство", заяви при изкачването си на трибуната лидерът Вангелис Меймаракис, а множеството го посрещна с възгласи "Ето го бъдещия премиер".

"В неделя ще спечелим изборите и ще сформираме правителство на националното единство, човекът ще бъде в неговия център", заяви от трибуната Вангелис Меймаракис. "Не позволявайте Сириза да се възползва от вас с аргумента, че е новото. Новото е тук. Единственото ново, което донесоха бе капиталовият контрол, който създаде огромни проблеми на всички предприемачи", каза още Меймаракис.

"Вангелис, напред. Цялата страна е с теб", беше отговорът на публиката. "Гърците вече не издържат на експеримента Сириза и са уморени от демагогията. Експериментът Сириза приключва в неделя", продължи лидерът на Нова демокрация. Той обвини СИРИЗА в демагогия, защото се опитва да покаже, че с управлението си е помогнала на бедните. "Нищо подобно, богатите прекараха най-добре при управлението на СИРИЗА", допълни Меймаракис. Той не обеща много и говори в позитивен дух.

Лидерът на Нова демокрация завърши речта си с призив към участниците в митинга да развеят националните флагове. Те му отвърнаха с лозунга: "Ето го премиера!", а една възрастна дама допълни: "Ето го спасителя! Защото стигнахме до там, че да го смятаме за спасител след шестте месеца на катастрофално управление от страна на СИРИЗА".

Категории: парламентарни избори в Гърция Нова демокрация митинг Вангелис Меймаракис СИРИЗА Алексис Ципрас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus