Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нормално протича изборният ден

25 Януари 2015 / 16:01:51  GRReporter
834 прочитания

Нормално протича изборният ден в по-голямата част от общо 19 449 избирателни секции в Гърция. В някои изолирани райони заради лошото време имаше малки проблеми. С напредването на деня се увеличава активността на избирателите.

Малко след 11:00 министърът на вътрешните работи Михалис Теохаридис увери, че създадените проблеми в някои секции заради закъснението на съдебните представители се дължат на неблагоприятните метеорологични условия и веднага са били разрешени.

Теохаридис благодари на Националния оперативен център на Генералния щаб на гръцката отбрана, който е предоставил хеликоптер Super Puma за превозването на представителката на съда от Хания в Агия Румели на остров Крит.

С четиричасово закъснение, малко след 11:15 са отворили избирателните секции в общините Григори и Елатовриси в планинския район на Нафпактос, които бяха откъснати заради силните снеговалежи.

Машини са почиствали пътищата и така съдебните представители са успели да стигнат в избирателните секции, за да може да започне изборният ден.

Почистващи машини са били мобилизирани и в планинските райони на Епир, където вчера валя сняг. Придвижването на избирателите към секциите се осъществява нормално.  В избирателна секция в Погони, окръг Йоанина, е била заменена съдебна представителка, която е декларирала, че е болна.

В определени избирателни секции се усещат последствията от отсъствието на пълния състав членове на избирателните комисии. В някои секции  гласуването се осъществява без присъствието на членове на комисиите, а в други на представителя на съда и на секретаря на комисията помагат членове от съседни секции.

Междувременно стана ясно, че представител на Златна зора е бил нападнат в училище в Калиполи, в Пирея. Извършителят е успял да избяга. Той е влязъл в избирателната секция и е ударил представителя на Златна зора, като го е ранил леко.

Друг член на  Златна зора, кандидат за депутат, твърди, че е бил нападнат от 10 души в избирателна секция в Петруполи.

Неизвестни лица са причинили щети на избирателния павилион на Антарсия на ул. Кропиас  в Петруполи.

Категории: избори избирателни секции проблеми
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus