Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Вложенията в банките са гарантирани

03 Октомври 2008 / 14:10:12  GRReporter
1057 прочитания

Министърът на националната икономика Георгиос Алогоскуфис заяви днес, че банковата система в Гърция е стабилна и че вложенията на гражданите са гарантирани. В същото време той предложи мерки за предпазване на домакинствата, които са взели заеми, но се затрудняват да ги изплащат поради бързото увеличение на лихвите. Министърът обяви, че ще бъдат предприети следните стъпки: 


- увеличава се от 10.000 на 20.000 сумата, под която не е позволено обявяването на търг на единствено жилище на хората, които са взели заем, но нямат възможност да го изплатят,


-  ще бъде забранено обявяването на търг на недвижим имот с начална цена под данъчната оценка, независимо дали имотът се намира или не в градоустройствения план,


- търговете ще се извършват единствено в съда, със запечатани писмени предложения, за да бъде подсигурено законното изпълнение на съответните процедури. 


Преди няколко дни Обединението за Качество на Живота изпрати на директора на Банката на Гърция ГеоргиосПровопулос писмо, в което уведомява  за конкретни „злоупотреби със служебни постове” в полза на кредитните сдружения, които са довели до „установяването на незаконни практики и злоупотреби, предизвикали огромна вреда на консуматорите”.Мерки за същественото предпазване на хората, които са взели заеми, поискаха спешно и партиите от опозицията.


Съгласно с последните проучвания, над 200 000 домакинства се намират „на червено”, защото стойността на изплащане на заема им надвишава 40% -50% от месечния им доход.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus