Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

До 28.02.2009 е срокът за вписване в списъците за евроизборите

29 Септември 2008 / 15:09:57  GRReporter
818 прочитания

            Гражданите на Европейския съюз, които постоянно живеят в Гърция ще могат да гласуват на изборите за Европейски парламент през следващата година, ако преди това се регистрират в общините. Срокът за регистрация е 28.02.2009 година, а изборите ще се проведат следващия юни. Според европейското законодателство, правото да се гласува за европейския парламент може да се упражни в страната, от която произхожда гражданинът или в страната, в която живее, без да е необходимо да има местно гражданство.


            Според документ, разпространен днес от Министерството на вътрешните работи, за да гласува в Гърция, европейският гражданин трябва предварително да се регистрира в Центъра за обслужване на гражданите към съответната община, в която живее. Регистрирането се извършва със задграничен паспорт и разрешение за постоянен престой в Гърция и не се изискват други документи. Както е известно, гласуването може да се упражни само веднъж – или в родината му или в Гърция.


            Тези европейски граждани, които искат да гласуват за политически формации от собствената им страна трябва да се обърнат за повече информация към съответното посолство или консулство.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus