Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Кипърски кораб в окото на урагана Айк

13 Септември 2008 / 09:09:01  GRReporter
1520 прочитания

            Товарният кораб Antalina, който плава под кипърски флаг се оказа в окото на урагана Айк, който в момента вилнее в Мексиканския залив. Плавателният съд превозва твърдо гориво и на борда му има 22-ма души екипаж – двама гръцки моряци и 20 чужденци. Според вестник „Ню Йорк Таймс” обаче екипажът на кораба се състои от 36 души.


            Около 12,00 часа вчера корабът е подал сигнал за помощ SOS. Намирал се е на 145 километра югоизточно от град Галвестън, щата Тексас, който е евакуиран, тъй като окото на Айк преминава и през него. „Възможностите ни за намеса са силно ограничени, защото морето е изключително бурно”, заяви говорителят на Американската брегова охрана Том Тексън. Той поясни, че Antalina се намира в много дълбоки води, ако успее да се приближи до по-плитки води, ще успее да пусне котва и да изчака отминаването на урагана. 


            „Оценихме всички възможности и преценихме, че не можем да изпратим хеликоптери, защото вятърът е много силен, а и те са заети по бреговата ивица”, допълни още Том Тексън. Според гръцкото министерство на търговския флот след предаването на сигнала SOS кипърският кораб очаква помощ от американски кораби и по-конкретно влекач, който да го издърпа към по-плитки води. Всички членове на екипажа са в добро здраве.


            Снимка: CNN

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus