Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

От понеделник – нова 48-часова стачка по гръцките граници

13 Септември 2008 / 08:09:50  GRReporter
1513 прочитания

            В събота сутринта завърши първата 24-часова стачка на митничарите от Северна Гърция, които протестират срещу премахването на правата за извършване на митнически проверки. Според главния секретар на Гръцката федерация на митническите служители Йоана Хронопулу с парите, които се събират от правата за извършване на митническите обработки се заплаща труда на служителите в митническите служби в Северна Гърция.


            Въпреки че 24-часовата стачка завърши, от понеделник Федерацията е обявила началото на последователни 48-часови стачки, които се очаква да доведат до хаос по граничните пунктове в Северна Гърция.


В петък на граничните пунктове Евзони и Промахонас митниците работиха с намален състав и не извършваха обработка на търговските тирове. През пунктовете минаваха само военни камиони, тирове, които превозваха санитарни материали и горива за нуждите на болниците и животни и продукти от първа необходимост. В резултат от двете страни на границите се образуваха огромни колони от чакащи тирове.


Снимка: Getty Images

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus