Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Направи го като... Гърция

09 Септември 2008 / 15:09:20  GRReporter
1487 прочитания

            Гърция е образец за подражание в Югоизточна Европа заради стабилното си икономическо развитие, което й е позволило да инвестира над 15 милиарда евро в съседните й страни, стана ясно на международната конференция „Предприемачество с хуманно лице”. Конференцията продължава и днес и в работата й участват няколко европейски комисари – за телекомуникациите Вивиан Рединг, за околната среда Ставрос Димас, за регионалното развитие Данута Хублер и за защитата на потребителите меглена Кунева.


            На конференцията бе обявена гръцката инициатива за износ на ноу-хау в останалите страни-членки на ЕС в Югоизточна Европа – България, Румъния и Кипър и вече дори имало среща на експерти в тази връзка. Идеята била Гърция да се превърне в електронна кула на Балканите, от която да се провеждат и следят всички търгове на Европейската комисия в региона. Комисарят по регионалната политика Данута Хубнер обяви, че Европейската комисия дава 89,7 милиона евро на Гърция за пострадалите от миналогодишните пожари в Пелопонес. Средствата ще могат да се усвоят в рамките на една календарна година.


            Еврокомисар Меглена Кунева говори на откриването на конференцията „Европейските потребители – знанието е нашата сила” за усъвършенстването на законодателството за защита на потребителите и други инструменти за прилагане. Днес Меглена Кунева ще разговаря с първия заместник-министър на външните работи и отговорен за европейските въпроси Янис Валинакис и ще се срещне с гръцки и български журналисти.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus