Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

ОПАП наддава за турската лотария

03 Септември 2008 / 18:09:05  GRReporter
1748 прочитания

            ОПАП, най-голямата компания за спортни залагания в Европа участва в търга за приватизирането на турската национална лотария Milli Piyango. 34 на сто от акциите на ОПАП принадлежат на гръцката държава, капитализацията й се изчислява на 7,6 милиарда евро и компанията има гарантиран монопол върху спортните залагания в Гърция до 2020 година.


            Според изпълнителния й директор Христос Хаджиемануил, търгът за приватизирането на турската лотария е възможност за ОПАП да се разшири на изток и да инвестира на най-големия пазар на Югоизточна Европа. В търга още участват компанията на Сократис Кокалис Интраком, турската групировка Коч, фирми от Австрия и Съединените щати.


            „Мисля, че участието ни в този търг става на вярното място и във вярното време. Настроението, с което ни посрешнаха беше мното позитивно, навсякъде ни очакваха отворени врати и приятелски настроени хора”, заяви Христос Хаджиемануил. Ако ОПАП спечели търга, той ще установи съвместна компания с турските си партньори Dogus, които притежават GranatiBank, FIBA и контрактора ALARCO. Гърците ще владеят 50 на сто от акциите на турската лотария и ще я управляват оперативно, като използват своето „ноу-хау” в спортните залагания.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus