Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

8 от всеки 10 гърци песимисти за икономиката

02 Септември 2008 / 08:09:57  GRReporter
1520 прочитания

            Икономическата политика на правителството на Костас Караманлис предизвиква само песимизъм у гражданите на Гърция, показва ново социологическо проучване, публикувано от вестник „Вима”. 8 от всеки 10 гърци вярват, че финансовото им състояние ще става все по-лошо, а едно от всеки три домакинства е направило заеми, които трудно изплаща. 46,7 на сто от запитаните смятат, че за икономическия хал на страната са виновни както управляващата Нова Демокрация, така и опозиционната ПАСОК, а 47,9 на сто са на мнение, че ако управляваше ПАСОК икономическата ситуация щеше да е същата.


            На въпроса кой е най-важният проблем за Гърция в момента, 67,9 на сто отговарят, че това е икономиката, 21,1 на сто – политическата система и 10 на сто – ситуацията на Балканите. На въпрос за спора между Атина и Скопие за името на Македония, 57,2 на сто отговарят, че няма да приемат име от рода на „Горна Македония”, за кризата в Кавказ 51 на сто обвиняват САЩ. Накрая, 67,4 на сто от гърците биха искали да видят Барак Обама за президент на САЩ, само 8,3 на сто предпочитат Джон Маккейн.


            С икономически протести заплашват и гръцките търговци, които обявиха, че на 13 октомври, понеделник всички магазини и търговски центрове в страната ще останат затворени. Търговците негодуват срещу данъчната политика на правителството на Костас Караманлис, която предвижда увеличаване на вече съществуващите и въвеждането на нови данъци.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus