Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Атина изненадана неприятно от инициативата на Кондолиза Райс за спора със Скопие

27 Август 2008 / 10:08:31  GRReporter
778 прочитания

            Гърция е изненадана неприятно от новата инициатива на американския държавен секретар Кондолиза Райс за уреждането на спора със Скопие за името на бившата югославска република. По информация на македонските медии инициативата на Кондолиза райс включва:


-         промяна на конституционното име на Република Македония в период от 10 години;


-         свободно използване на термина “македонски” от Гърция и Македония;


-         подписване на съвместна декларация между Гърция и Република Македония, че двете страни нямат териториални претенции една към друга;


-         покана за членство в НАТО към Македония.


      Според Атина тази инициатива ще се лансира официално по време на Общото събрание на ООН в края на септември в Ню Йорк. За да се оформи единна позиция на страната по новото американско предложение, външният министър Дора Бакояни свиква заседание на националния съвет по външна и отбранителна политика на 4 септември. Както е известно, Атина не бърза да реши спора с Македония по време на администрацията на Джордж Буш, тъй като смята, че ще има по-благоприятна позиция при следващата американска администрация.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus