Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Нараства интересът на българите към недвижимите имоти в Гърция

24 Август 2008 / 10:08:28  GRReporter
706 прочитания

            Нараства интересът на българите към закупуване на недвижими имоти в Гърция, показват данните на брокерски къщи, които оперират от двете страни на българо-гръцката граница. Най-привлекателни са имотите в близост до морето около Солун, Кавала, Александруполис и на Халкидическия полуостров. Цените започват от 750-1000 евро на квадратен метър и с приближаването до морския бряг достигат 3000-3500 евро за квадратен метър. Така къща с две или три спални излиза между 200 и 300 хиляди евро, а по-луксозните имоти с по-добро разположение могат да доближат и един милион евро.


             Гърците също проявяват интерес за закопуване на недвижими имоти в България, най-вече в ски-курортите около Банско и Пампорово като цената, която дават за квадратен метър е 1100-1200 евро. Брокерските къщи вече са сключили над 5000 договора за продажба на имоти на българи в Гърция. На сезон една агенция сключва между 25 и 35 сделки. Броят на чужденците, които са закупили недвижими имоти в Гърция, в това число и българите, ще стане известен с точност, когато приключи регистрирането на недвижимите имоти в националния кадастър на южната ни съседка. В момента едва една четвърт от имотите в гърция са декларирани в националния кадастър.


            Българите са привлечени от хубавото време, сравнително дългото лято и отличната инфраструктура на Гърция. Сериозен мотив за инвестиране в жилище в Гърция е и фактът, че като граждани на Европейския съюз българите са освободени от плащането на данък при покупката на първи имот в Гърция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus