Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Шофьорска книжка на 16 години, но под наблюдение

20 Август 2008 / 10:08:50  GRReporter
2656 прочитания

            Няколко тежки пътно-транспортни инциденти със жертви, предизвикани от непълнолетни водачи, които със или без знанието на своите родители застанаха зад волана без да имат правото за това, шокираха Гърция това лято. Специалисти по транспорта твърдят, че това е познат феномен в световната практика и страни, напреднали в безопасността на движението, като САЩ, Канада и някои европейски страни, са намерили решението за него.


            Специалистите предлагат да се въведе правото за получаване на шофьорска книжка на 16 години, но непълнолетният младеж да може да шофира само в присъствието на опитен водач с най-малко 5-годишна практика. Когато натрупа шофьорски опит от най-малкото 1000 километра, да има правото да шофира самостоятелно. При нарушения наказанията ще са много строги.


            Тази мярка си има и своите опоненти. Те твърдят, че истинският проблем в Гърция е порочната система на издаване на шофьорски книжки, която в никакъв случай не гарантира, че младият водач има минимални шофьорски умения. Според тези критици, ако се намали възрастта до 16 години, ще се създадат още повече възможности за крайно импулсивно шофиране и оттук за риск на пътя.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus