Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Драстично намалява интересът към археологическите забележителности

15 Август 2008 / 12:08:41  GRReporter
987 прочитания

            Драстично спада интересът към археологическите забележителности на Гърция, като за първите 4 месеца на 2008 година посещенията в тях са спаднали с 41 на сто в сравнение със същия период на миналата година, показват данните на Националната статистическа служба на страната. В същото време падат и приходите на античните храмове – с 10 на сто, в сравнение с 2007.


            Още по-лошо е положението с музеите, като посещенията в тях са спаднали с 43,5 на сто, а приходите с 20,6 на сто. Само за април, когато се смята началото на туристическия сезон в Гърция, посещенията на археологическите забележителности са намалели с 42,7 на сто, а на музеите – 34,2 на сто.


            Най-рязко е спаднал интересът към музея на древна Олимпия – 78,5 на сто, следват археологическият музей на Делфи – 64,4 на сто, дворецът на кръстоносците в Родос – 62 на сто, националният археологически музей – 42 на сто. От археологическите паметници най-много са пострадали Делфи, където посещенията са намалели с 61,2%, лабиринтът на минотавъра в Кносос – с 59%, храмът на Посейдон в Сунио – с 56%.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus