Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

От 20 август до 28 февруари тазгодишният ловен сезон в Гърция

12 Август 2008 / 15:08:00  GRReporter
710 прочитания

            Гръцкото министерство на развитието обяви, че тазгодишният ловен сезон в страната ще започне на 20 август и ще продължи до 28 февруари 2009. Единствено ловът на диви зайци ще е разрешен до 10 март 2009 година. За конкретните животни обаче са определени различни периоди, в които могат да се ловуват, както и различно количество улов за всяко по отделно. Така например ловът на глигани започва от 15 септември, а разрешеният улов е увеличен от два на три глигана за ловна дружинка.


Обратно, броят на разрешените за убиване яребици е намален от четири на две на дружинка. Ограничението се налага поради намалената популация на яребиците в Гърция. Ловът на яребици е разрешен само в сряда, събота и неделя, а в останалите дни е забранен. От друга страна се вдигат забраните за лов на диви зайци на островите Лимнос и Тирасия, където популацията им е нараснала изключително много и заплашва селскостопанската продукция там.


Със закон в Гърция е забранен ловът в областите, изпепелени от пожари, където и без друго дивите животни са в опасност да умрат от глад. В археологически и исторически обекти ловът става само с разрешение на Министерството на културата.


Ловците са задължени да носят оранжеви фосфорисциращи жилетки, за да се избегнат нещастните случаи на прострелвания по невнимание, които много често завършват трагично.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus