Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция все още няма позиция по конфликта в Южна Осетия

12 Август 2008 / 13:08:03  GRReporter
651 прочитания

            Гръцкият външен министър Дора Бакояни отпътува спешно от Пекина за Брюксел, за да участва в сряда в извънредната среща на министрите на външните работи от Европейския съюз по конфликта между Русия и Грузия в Южна Осетия. До момента гръцката дипломация не е изявила ясна позиция по отношение на военните действия в Кавказ. Атина все още не е в състояние да обяви дали ще подкрепи Москва или Тбилиси за ситуацията в Южна Осетия. Гърция се изказа в подкрепа на незабавното спиране на огъня, но не се ангажира с мнение при какви условия то трябва да стане.


            Очакванията на наблюдателите са в Брюксел да се оформят два лагера – единият на страните, които са пряко енергийно зависими от Русия като Франция, Гърция, Италия и Германия, които ще настояват за по-меки формулировки спрямо Кремъл. Вторият блок е на енергийно независимите от Русия страни и на страните от бившия съветски блок, които се очаква да подкрепят западната ориентация на Грузия.


            Все пак Гърция подкрепи френската мирна инициатива за Кавказ, която се очаква да бъде оформена вербално след днешните срещи на френския президент Никола Саркози в Тбилиси и Москва.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus