Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Фондация „Кокалис” финансира програма в истанбулския университет Bilgi

08 Август 2008 / 08:08:06  GRReporter
1102 прочитания

            Гръцката фондация „Кокалис” и истанбулският университет Bilgi подписаха договор за сътрудничество в областта на изследването на турско-гръцките отношения за период от две академични години 2008/2009 и 2009/2010. По-конкретно гръцката фондация ще подкрепи изучаването на турско-гръцките отношения в Института по европейски науки в Bilgi. Тя ще осигурява стипендии за студенти от Гърция, които да получат магистърска степен по международни отношения със специалност турско-гръцките отношения в Истанбулския университет.


            Двете организации съобщават, че това е само началото на серия от общи семинари, конференции и съвместни проекти, насочени към засилването на сътрудничеството в Югоизточна Европа като цяло. Катедрата по турско-гръцки науки в Bilgi е основана през 2005 година с цел да преосмисли сегашното състояние на връзките между Турция и Гърция чрез организирането на съвместни семинари, конференции, летни програми и всички видове на обмен на студенти и учени.


            В тази катедра е основана и магистърската програма по международни отношения със специалност турско-гръцките връзки, която е уникална в световен мащаб, защото в нея се обучават студенти от Гърция и Турция, подбрани в съотношение 50% на 50%. Катедрата по турско-гръцки науки поддържа стратегическо партньорство и с гръцката фондация за международни отношения ELIAMEP,

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus