Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Спор между Груевски и Червенковски

03 Август 2008 / 17:08:34  GRReporter
1013 прочитания

Президента на Македония, Бранко Червенковски заяви че има голями съмнения за уместността на действията на премиера Никола Груевски да повдигне въпроса с „малцинствата” в Гърция.


Червенковски заяви че е съгласен че има проблем с Македонското малцинство в Гърция, обаче заяви че правителството взима грешни мерки. Пред „Утрински Вестник”, Президента заяви че не иска да мисли или да повярва, че правителството отваря един такъв въпрос не за да го реши, а за да промени баланса на дискусиите за името между Скопие и Атина.


„Това е срамно като се има предвид персоналната и колективна драма на тези хора, а също така дава повече причини на Гърция да попречи на нашата евроатлантическа интеграция. ”


В същото време външният министер Милососки даде интервю пред македонския вестник „Дневник”, където каза че разрешаването на въпроса с името е основна цел на правителството, и много важен въпрос за Македонския народ, „затова ние трябва на всяка цена да предпазим нашите национални интереси свързани с конституционалното ни име. „

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus